Η κατάρα της «αφάνειας» κυνηγά τον Ραϊκόνεν

Η Φόρμουλα 1 μας τελείωσε και για φέτος με τον Κίμι Ραϊκόνεν να κατακτά τον πρώτο του τίτλου. Είναι, όμως, μία από τις ελάχιστες φορές που ο παγκόσμιος πρωταθλητής απασχολεί λιγότερο τα ΜΜΕ απ’ ό,τι οι χαμένοι. Και όπου «χαμένος» βάλτε τη Μακλάρεν.

Στην Αγγλία το όνομα του φινλανδού αναφέρεται μόνο στα ρεπορτάζ που ασχολούνται με το αγωνιστικό κομμάτι της κούρσας. Αναλύσεις επί αναλύσεων γεμίζουν τις σελίδες των ταμπλόιντ και των «σοβαρών» εφημερίδων της χώρας αναφορικά με τον Λιούις Χάμιλτον και την απώλεια του τίτλου.

Τι αναφορές για το χαλασμένο κιβώτιο ταχυτήτων, τι highlights από την φετινή του πορεία στα γκραν πρι όπου όλος ο κόσμος θαύμασε το αναμφισβήτητο ταλέντο του, τι ευχολόγια για τις ικανότητές του και το μέλλον του... Ο Ραϊκόνεν πουθενά. Στην Αγγλία το τρίπτυχο «Μπέκαμ, Ουίλκινσον, Χάμιλτον» θυμίζει το άλλοτε περίφημο στη χώρα μας «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια».

Ο μόνος που μπορεί να απασχολήσει περισσότερο –και μόνο κατά διαστήματα αυτή την εποχή- είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Στιβ Μακλάρεν, αλλά μόνο αν φύγει από τα «λιοντάρια». Μέχρι τότε, απλώς θα αποδοκιμάζεται μετά βδελυγμίας...

Σε μία άλλη χώρα, στην Ισπανία, το κοινό ασχολείται με τον άλλον ηττημένο, τον Φερνάντο Αλόνσο. Οι ίβηρες κάνουν λόγο για αδικία σε βάρος του συμπατριώτη τους από την πλευρά της Μακλάρεν, που υποστήριξε τον Χάμιλτον περισσότερο από τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Τύπος ασχολείται με την επόμενη μέρα του Αλόνσο, που όλοι θεωρούν ότι θα τον βρει στο τιμόνι της Ρενό. Ας μη βιάζεται, όμως, κανείς διότι υπάρχουν λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Ποιός λέει ότι ο Ρον Ντένις θα δώσει έτσι εύκολα την... ελευθέρας στον Αλόνσο; Με την υπογραφή του «χρυσού» συμβολαίου του τον προηγούμενο Μάρτιο, ο ισπανός έβαλε στην τσέπη περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Μαζί του, όμως, ήρθε στην αγγλική ομάδα και ο πρώτος σπουδαίος χορηγός. Η ισπανική πολυεθνική τράπεζα Santander συμφώνησε με τη Μακλάρεν για μία χορηγία της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο μόνο και μόνο επειδή ο Αλόνσο οδηγεί γι’ αυτήν. Σε περίπτωση αποχώρησής του, θα πει «αντίο» και ο χορηγός και η Μακλάρεν δεν έχει τέτοιες πολυτέλειες, ιδιαίτερα μετά το πρόστιμο που έφαγε και αγγίζει τα 80 εκατ. ευρώ για την περίφημη υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος της Φεράρι!

Τόσο απελπισμένη οικονομικά είναι η Μακλάρεν, που έχει καταθέσει αγωγή κατά της Φεράρι επειδή παρουσίασε ενώπιον της FIA... αποδείξεις για την κατασκοπεία! Η ένοχη αγγλική ομάδα, που καταδικάστηκε επειδή ομολόγησε ο πιλότος της, ζητάει τώρα τα ρέστα από τους ιταλούς επειδή υποστηρίζει ότι τα έγγραφα κλάπηκαν από τα γραφεία της! Κατασκοπεία στην κατασκοπεία δηλαδή και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το «σήριαλ Αλόνσο» έχει ακόμα αρκετά επεισόδια μέχρι να φτάσει στο τέλος του.

Α, ναι... Ο Ραϊκόνεν είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1.

Προς γνώσιν...

Μετά από κάποια χρόνια στο χώρο του Τύπου, αλλά και στο Internet, αποφάσισα να ξεκινήσω το blogging. Δεν ξέρω για πόσο καιρό θα γράφω, ξέρω ότι θα είμαι συνεπής κυρίως προς τον εαυτό μου. Ελπίζω, ωστόσο, να προσφέρω στον επισκέπτη ένα χαλαρωτικό ανάγνωσμα, μακριά από την ανούσια καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.