Οι νέοι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ μετρούν την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη βοήθεια του σήματος του δολαρίου, αλλά στην Τσέλσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Το τέλος μίας εποχής σηματοδοτήθηκε από την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάιτ στη «ρώσικη ρουλέτα» του δεύτερου ημιτελικού του «Άνφιλντ» το βράδυ της Τρίτης.
Είκοσι λεπτά πριν από το εναρκτήριο λάκτισμα ο Ζορζ Ζιλέτ, συνιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, χαμογελούσε και έβγαζε φωτογραφίες με τους οπαδούς της ομάδας του. Έδειχνε τόσο χαρούμενος που ο σωματοφύλακάς του αναγκάστηκε να τον τραβήξει με το ζόρι από το πλήθος για να καθίσει στη θέση του, δίπλα στον συμπατριώτη του Τομ Χικς.
Τρεις ώρες αργότερα, την ώρα που η περίφημη «Κοπ» τραγουδούσε τον πασίγνωστο ύμνο της, στην άλλη πλευρά η ατμόσφαιρα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δε βρισκόταν στις κερκίδες, όμως έβλεπε από την τηλεόραση τα σκυθρωπά πρόσωπα των παικτών της ομάδας του μετά τον αποκλεισμό τους. Ίσως είχε δώσει την πρόσκλησή του στον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, τον Αντρέι Σεφτσένκο, του οποίου η απουσία από την αποστολή πυροδότησε φήμες και σενάρια λίγες ώρες πριν το ματς.
Σημασία έχει ότι το επίμονο αγγλικό ποδοσφαιρικό πάθος είχε κερδίσει το ποδόσφαιρο των ρωσικών εκατομμυρίων ευρώ για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκή κόντρα μεταξύ της Λίβερπουλ και της Τσέλσι. Στις 3 Μαΐου του 2005, η Λίβερπουλ είχε παραταχθεί με διπλή ζώνη άμυνας για να κρατήσει το 0-1 του πρώτου αγώνα. Το βράδυ της 1ης Μαΐου του 2007 η Τσέλσι ακολούθησε παρόμοιο σχήμα. Φυσικά, τα συν και τα πλην αυτής της τακτικής βαρύνουν αποκλειστικά τον Ζοζέ Μουρίνιο.
Ο πορτογάλος τεχνικός δεν άλλαξε σε καμία περίπτωση όσα πράγματα είχε καταστρώσει στο μυαλό του, ούτε ακόμα όταν από νωρίς η Λίβερπουλ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα βγήκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την προθέρμανση των παικτών του. Παρέμεινε «ορατός» για τους οπαδούς της Λίβερπουλ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η Τσέλσι, όμως, έδειχνε ότι δεν έχει δυνάμεις, την ώρα που η «Κοπ» γινόταν για άλλη μία φορά ο 12ος παίκτης της Λίβερπουλ.
Αν οι «μπλε» δεν ανακτήσουν τις δυνάμεις για μία τελική προσπάθεια στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο Αγγλίας, τότε η κατάκτηση του Λιγκ Καπ δεν πρόκειται να αποδειχθεί παρηγοριά. Τότε θα σημάνει οριστικά την διαφοροποίηση του μέλλοντος της Τσέλσι, με δεδομένη τη ρήξη των σχέσεων μεταξύ του ρώσου ιδιοκτήτη και του πορτογάλου τεχνικού. Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους μίας εποχής στην οποία η Τσέλσι προσπάθησε να σαρώσει τα πάντα, αλλά έμαθε με τον σκληρότερο τρόπο ότι τις περισσότερες φορές η Ιστορία γράφεται χωρίς την έγκρισή μας.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου