Αυτό που ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ψιθύριζε σε έναν από τους ανθρώπους του πάγκου στο «Ολντ Τράφορντ» ήταν η εντολή να περάσει ο Σον Ράιτ-Φίλιπς στο γήπεδο στη θέση του Φλορέν Μαλουντά; Όταν ο Εβγκένι Σβίντλερ, το δεξί χέρι του ρώσου μεγιστάνα, πετάχτηκε από τη θέση του και ούρλιαζε, μήπως ήταν απαιτούσε από τον Γκραντ να παίξει το Σάββατο εναντίον της Φούλαμ με 4-4-2;
Οι ολιγάρχες ανέλαβαν και πάλι τον έλεγχο, κάτι που σημαίνει ότι τίποτα δεν είναι απίθανο. Οι τελευταίες ειδήσεις από το στρατόπεδο της Τσέλσι αναφέρουν ότι ο Αμπράμοβιτς έδωσε εντολή στον Μικαέλ Εσιέν να παίζει με τη μπάλα από τα άκρα, όμως αυτό δεν έγινε μέσω του νέου προπονητή της Τσέλσι αλλά μέσω του Αντρέι Σεφτσένκο, ο οποίος έπαιζε ρόλο διερμηνέα στα αποδυτήρια!
Η κατάσταση στην ομάδα του Λονδίνου φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο μετά την αποχώρηση του Ζοζέ Μουρίνιο. Το γεγονός ότι κάποιος ξοδεύει
Ο Αμπράμοβιτς δεν έκανε αυτό το λάθος, αλλά εκθέτει τον εαυτό του και αρχίζει να μετατρέπεται από «ονειρεμένο ιδιοκτήτη» σε «γραφική φιγούρα». Κινδυνεύει να γυρίσει την ομάδα του λίγα χρόνια πίσω, όταν πρωτοανέλαβε τα ηνία της Τσέλσι και καθόταν με τις συνεργάτες του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για να τους πει: «Ντέιβιντ Μπέκαμ, Ζινεντίν Ζιντάν, Ροναλντίνιο, ας τους αγοράσουμε όλους»!
Ήταν η εποχή που ο Πίνι Ζάχαβι ήξερε ποιό είναι το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας του Λονδίνου, πριν καλά – καλά το μάθει ο προπονητής Κλαούντιο Ρανιέρι… Ο Αβράμ Γκραντ θα ζήσει ανάλογες στιγμές, αφού ο Αμπράμοβιτς κυνηγάει τον Ροναλντίνιο και οι οπαδοί περιμένουν, αλλά ο κόσμος κατάλαβε μετά τις αποτυχημένες μεταγραφές των Σεφτσένκο και Μπάλακ ότι το όνομα δε λέει τίποτα αν δεν ξέρεις πώς να χρησιμοποιήσεις τον παίκτη.
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός για τους οπαδούς της Τσέλσι, όμως, είναι η αβεβαιότητα για το μέλλον. Αν κρίνει κανείς από τη γλώσσα του σώματος του Αμπράμοβιτς, μπορεί να καταλάβει πολλά: στο ματς με την Άστον Βίλα εξαφανίστηκε πριν το φινάλε, δείγμα του εκνευρισμού του, στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρέμεινε στη θέση του μέχρι το τέλος και χειροκροτούσε.
Ήταν μία ολοφάνερη προσπάθεια να δείξει ότι υπάρχει ενότητα, παρότι οι φίλοι των «κόκκινων διαβόλων» στα καθίσματα ακριβώς από κάτω του τον κορόιδευαν. Ο ρώσος μεγιστάνας δείχνει ότι είναι διατεθειμένος να περάσει την επιχειρηματική του φιλοσοφία και στην ποδοσφαιρική του ομάδα, αρκεί να μπορεί να έχει τον έλεγχο όπως εκείνος επιθυμεί.
Για να πετύχει τον στόχο του έχει μία εύκολη λύση, τα λεφτά. Μπορεί να ξοδέψει όσα θέλει για να «χρυσώσει» έναν μεγάλο προπονητή, μπορεί να αγοράσει όσους παίκτες θέλει χωρίς να σκεφτεί τα έξοδα, αρκεί να είναι εκείνος που θα έχει τον τελευταίο λόγο όποτε το θελήσει. Σε αυτή την περίπτωση, ο κίνδυνος να χάσει τον προσανατολισμό της η Τσέλσι είναι ορατός. Ο Αμπράμοβιτς, όμως, θα έχει σιγουρέψει ότι για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δε θα υπάρξει φωνή που θα πει «διώξτε τη διοίκηση»…